Ποιος είναι ο λόγος που αφήσατε τη δουλειά σας;

Μαζί με την απάντηση κοινών ερωτήσεων συνέντευξης σχετικά με τις αδυναμίες σας ή γιατί θέλετε τη δουλειά, “Ποιος είναι ο λόγος που αφήσατε την τρέχουσα εργασία σας;” είναι μία από αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις που απαιτούν να προετοιμάσετε μια απάντηση εκ των προτέρων.

Στην πραγματικότητα, η παροχή ορθών λόγων για την αλλαγή ρόλων μπορεί στην πραγματικότητα να ενισχύσει τις πιθανότητές σας να εξασφαλίσετε μια νέα ευκαιρία. Από την άλλη πλευρά, το να μην έχεις μια σταθερή απάντηση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πιθανότητες να βρεις τη δουλειά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να συζητήσετε τους λόγους για τους οποίους αποχωρήσατε από μια εργασία, μια εξήγηση για το γιατί οι εργοδότες υποβάλλουν την ερώτηση και πώς να μην απαντήσουν σε αυτήν.

Γιατί οι εργοδότες ρωτούν, “Ποιος είναι ο λόγος που αφήσατε μια δουλειά;”

Αυτή η ερώτηση δεν έχει σχεδιαστεί για να σας ξεγελάσει για να κάνετε τον εαυτό σας να φαίνεται κακό. Εξερευνώντας τους λόγους πίσω από μια μετακίνηση εργασίας, ένας δυνητικός εργοδότης προσπαθεί να μάθει για τους στόχους της σταδιοδρομίας σας και για το αν αποχωρείτε ή όχι.

Το να δώσετε τους λόγους για τους οποίους αποχωρείτε από τη δουλειά βοηθά τους ερευνητές να προσδιορίσουν την ικανοποίηση και την αφοσίωση στην εργασία σας. Μπορεί να δείξει ποιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο καριέρας σας και τι θέλετε να βγείτε από έναν νέο ρόλο.

Ποιος είναι ένας καλός λόγος για να αφήσετε μια δουλειά;

Υπάρχουν προφανώς πολλοί αποδεκτοί λόγοι για να αφήσετε την τρέχουσα εργασία σας. Αντί να σχεδιάζετε μια υπερβολικά επινοημένη απάντηση, δοκιμάστε να εξετάσετε την ερώτηση ως ευκαιρία να δείξετε την ηθική της εργασίας σας και την επιθυμία σας να μεγαλώσετε. Ακολουθούν πέντε παραδείγματα που μπορείτε να λάβετε υπόψη:

1. Περισσότερη ευθύνη και καλύτερη ανάπτυξη σταδιοδρομίας –Εάν δεν σας δίνονται οι κατάλληλοι πόροι για να μεγαλώσετε και να μάθετε στον τρέχοντα ρόλο σας, είναι σημαντικό να το επισημάνετε σε έναν πιθανό νέο εργοδότη όταν μοιράζεστε τους λόγους για τους οποίους εγκαταλείπετε τη δουλειά σας. Το να θέλεις να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου είναι ένα σημάδι εμπλοκής των εργαζομένων και προσθέτει επιπλέον αξία σε μια εταιρεία, καθιστώντας την μια αξιοθαύμαστη ποιότητα παρά μια ευθύνη. Θυμηθείτε να δώσετε παραδείγματα των ειδών δεξιοτήτων που θέλετε να αξιοποιήσετε και απτούς τρόπους με τους οποίους θέλετε να το κάνετε.

2. Μια αλλαγή καριέρας –Το να θέλεις να αλλάξεις τη σταδιοδρομία δεν σε κάνει να αλλάζεις. Μπορεί να χρησιμεύσει ως δείκτης ότι είστε αφοσιωμένοι στην εύρεση ενδιαφέρουσας και ουσιαστικής εργασίας Εξηγώντας το σχέδιο ανάπτυξης της σταδιοδρομίας σας και σκιαγραφώντας τον τελικό τελικό στόχο σας, μπορείτε να αποδείξετε την επιθυμία και τη δέσμευσή σας.

3. Αναδιοργάνωση της εταιρείας –Η αναδιάρθρωση της εταιρείας μπορεί συχνά να οδηγήσει σε περικοπές ή νέα δυναμική ομάδας, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια των εργαζομένων. Εάν αυτός είναι ο λόγος που αφήσατε μια δουλειά, είναι χρήσιμο να δώσετε μερικά παραδείγματα για το γιατί η νέα δομή δεν λειτουργεί για εσάς, τι έχετε κάνει για να δοκιμάσετε και να βελτιώσετε τα πράγματα και τι θα αλλάξετε. Αυτό δείχνει το επίπεδο της επένδυσής σας, τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων και πώς καταβάλατε μια σοβαρή προσπάθεια να είστε ομαδικός παίκτης ενόψει μιας πρόκλησης.

4. Καλύτερη ισορροπία εργασίας –ζωής – Εκ πρώτης όψεως, αυτό μπορεί να φαίνεται σαν αρνητική απάντηση. Ωστόσο, οι περισσότεροι εργοδότες γνωρίζουν ότι η προσφορά στο προσωπικό μιας καλής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής οδηγεί σε καλύτερη απόδοση και αυξημένη ικανοποίηση από την εργασία. Πράγματι, οι εργαζόμενοι μπορούν εύκολα να εξαντληθούν στη δουλειά εάν κάνουν συνεχή καταγραφή 12 ωρών ή εργάζονται κάθε Σαββατοκύριακο. Όταν συζητάτε για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και επαγγελματικής ζωής, αποφύγετε να κατηγορείτε τον προηγούμενο εργοδότη σας και αντί να εστιάσετε σε αυτό που αναζητάτε, είτε πρόκειται για μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας είτε για ευέλικτες ώρες.

5. Μετεγκατάσταση —Μερικές φορές μια καλή απάντηση στο γιατί φεύγετε από την τρέχουσα δουλειά σας είναι τόσο απλή όσο η επιθυμία ή η ανάγκη μετεγκατάστασης. Εάν συμβαίνει αυτό, εξηγήστε γιατί προχωράτε, ποιες δεξιότητες μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρεία και τι αισθάνεστε είναι τα οφέλη μιας νέας εργασίας και τοποθεσίας.

Πώς μοιάζει μια κακή απάντηση;

Είναι πολύ εύκολο να απομακρυνθείτε σε επικίνδυνη περιοχή όταν απαντάτε σε μια ερώτηση όπως “Ποιος είναι ο λόγος που αφήσατε τη δουλειά σας;” Ακολουθούν μερικά παραδείγματα τι δεν πρέπει να κάνετε κατά την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση.

  • Διαμαρτυρία –Αποφύγετε τη δημιουργία καταγγελιών σχετικά με τον πρώην χώρο εργασίας ή τους συναδέλφους σας Κάτι τέτοιο είναι πιο πιθανό να σας κάνει να φαίνετε πικροί ή αρνητικοί, και δεν είναι αυτά που αναζητούν οι διαχειριστές. Αντ ‘αυτού, τονίστε τα θετικά, όπως αυτά που μάθατε και τις ευκαιρίες που απολάβατε στην προηγούμενη δουλειά σας.
  • Κριτική σε έναν διευθυντή – Ακόμα κι αν η διοικητική σύγκρουση ήταν ο λόγος που αφήσατε μια δουλειά, προσπαθήστε να προσεγγίσετε το θέμα με διακριτικό, θετικό τρόπο. Εάν το αφεντικό σας είχε την τάση να διαχειρίζεται τα έργα σας, μπορείτε να αναφέρετε αυτό το γεγονός, αλλά επίσης να εξηγήσετε πώς δημιουργήσατε καθημερινές ή εβδομαδιαίες ενημερώσεις για όλες τις εργασίες σας, ώστε ο διαχειριστής σας να είναι ενημερωμένος. Τελικά, το να μιλάμε άσχημα για έναν προηγούμενο εργοδότη μπορεί να συναντηθεί ως μη επαγγελματικό.

Αν αφιερώσετε χρόνο για να διατυπώσετε μια θετική απάντηση στο γιατί εγκαταλείπετε τη δουλειά σας, θα σας βοηθήσει να προσεγγίσετε μια προσεχή συνέντευξη εργασίας με αυτοπεποίθηση.

  • Share this post